Konobar/Konobarica

Konobar je osoba koja poslužuje hranu i piće gostima u ugostiteljskim objektima poput restorana, kafića i hotela.

Osim posluživanja, konobar vodi brigu o zadovoljstvu gostiju, održava čistoću radnog prostora i surađuje s kuharima i ostalim osobljem.

U školovanju se učenici osposobljavaju za profesionalnu komunikaciju, posluživanje i osnovne ugostiteljske vještine.

 

  • Trajanje obrazovanja: 3. godine
  • Broj učenika: 6
  • Zajednički element vrednovanja za upis u prvi razred: opći uspjeh od 5. do 8. razreda zaokružen na dvije decimale
  • Predmeti koji se vrednuju za upis: Hrvatski jezik, Matematika, 1. strani jezik,
  • Dodatni zahtjevi: Potvrda nadležnog školskog liječnika

 

Ključne aktivnosti i odgovornosti:

  • Posluživanje hrane i pića gostima
  • Komunikacija s gostima i preporuka jela i pića
  • Priprema stolova i pribora za posluživanje
  • Vođenje računa i naplata usluga
  • Održavanje čistoće i urednosti radnog prostora
  • Suradnja s kuharima i ostalim osobljem
  • Pridržavanje pravila higijene i sigurnosti na radu
Skip to content